Ådals-Lidens församling
 

May 5, 2001  

Innehåller information om Ådals-Lidens församling och släktforskning

Förändringar i Ådals-Lidens församling denna vecka
Holafors
Mähler, Karl Olof (1856-1909), bonde, torpare

Näsåker
Forslund, Nils Olof (f. 1873), torpare

Ottsjö
Olofsson, Nils Johan (1835-1910), bonde

Resele
Nilssson, Erik Olof (f. 1871), arbetare
Selin, Per Persson (1846-1904), torpare

Svanåsen
Mähler, Karl Fredrik (1826-1862), nybyggare
Mähler, Per Erik (1822-1891), nybyggare

Tallnäset
Gradin, Jonas Olof Olofsson (1840-1910), torpare

Ås
Altin, Hans Oskar Hansson Altin (1845-1927), torpare
Hermansson, Erik (1807-1874), bonde

Övriga ändringar
Åren 1841-1846 av födelseboksavskrifterna är kontrollästa och uppdaterade.

 
Spännande hemsida
En mycket användbar hemsida om man söker släktingar på andra sidan Atlanten är Ancestry. Denna hemsida innehåller ett antal olika databaser som gjorts sökbar via nätet. Det finns över 1 miljard namn i dessa databaser.

Det finns även inscannade dokument av Census (ung. folkräkning). Census från 1900 och 1920 är till stora delar inscannade och census från 1880 och 1910 är delvis inscannade. Jag har själv hittat ett antal personer från Ådals-Liden i Census.

Det är dock inte gratis att söka i de flesta av databaser, utan man måste betala en abonnemangsavgift för detta. Några databaser är fri för allmänheten, bl.a. databasen över döda personer i USA från ungefär 1965 till dags dato.

Hemsidan är definitivt värt ett besök.

Adress: www.ancestry.com

Jag ställer gärna upp och gör någon sökning i databasen, eftersom jag har betalt abonnemanget. Skicka en epost till mig med lite upplysningar om den person ni söker. magnusjohansson@hem.passagen.se

Under Länkar på min hemsida återfinns flera användbara hemsidor.

 
Emigrant från Ådals-Liden
För några månader sedan skickade jag en epost på en amerikansk mailinglista för släktforskning i Sverige. Jag berättade då att jag släktforskade omkring Ådals-Liden och att jag hade gjort en hemsida med information. Jag fick då svar från en dam som var 71 år. Hon var bosatt i delstaten Oregon i USA. Hennes fader var född i Ådals-Liden och hette Emil Wictor Gustafson. Han var född 1887 i Prästbordet och emigrerade till USA år 1906. Jag har senare kunnat ge henne några adresser till släktingar till henne och hon har nu fått kontakt med barnbarns barn till hennes farbror. Hon blev mycket glad över detta.

 

Information

För att kunna fylla ut detta blad med lite annan information så tar jag gärna emot gamla berättelser om personer i Ådals-Liden och/eller ett inscannat fotografi av känd eller okänd person i församlingen.
Magnus Johansson

Nyttiga länkar

Anbytarforum

Holger

Emigranter från Norge

Folkräkning 1890

Båtsmän i Ångermanland


Diskussionsforum

På min hemsida har jag lagt upp ett diskussionsforum, där man kan ställa frågor eller fundera på något speciellt. Tyvärr är forumet på engelska, men det ska nog fungera ändå.

Skriv gärna in där om ni har någonting ni undrar över. Det kan var efterlysning av en person, funderingar omkring ett gammalt ord etc. Med andra ord allt som berör släktforskning och Ådals-Lidens församling.

  http://hem.passagen.se/magnusjohansson